08 November 2006

Uçak İndi!

Transit Salonundaki bekleyiş bitti...
Uçağın geldiği anons edildiğinde, salonda beklemekten sıkılmış değildim ama doğal olarak uçağa ilerledim.
Uçağın kalkmasını beklerken aklımda ineceğim yerden çok arkamda bıraktıklarım vardı..
Uçak indi ve ben daha önce hiç gitmediğim ülkeye vardım. Anlatılanlarla gördüklerimi eşleştirmeye çalıştım, hemen hemen hepsi birbirine uyuyordu. Şimdi ise bu farklı kültürün dilini, hareketlerini, insanlarını, ilişkilerini , hukukunu çözmeye çalışıyorum. Yeni ülkelere ilk varıldığı günlerdeki gibi yaşadığım her anı, mekandaki her ayrıntıyı hafızama kazıyorum.
Gittikten hemen sonra gelen "bizi, burayı özledin mi" , "orası nasıl?" sorularına ise anlık cevaplar veriyorum. Uçaktan yeni inmiş biri olarak hem sudan çıkmış balık gibiyim, hem de etrafı algılamakla o kadar meşgulum ki, kendimi 25 yaşımdan tekrar 10 yaşıma dönmüş gibi hissediyorum.
Bu histen dolayı henüz panik yaşamıyorum, yaşayacak mıyım da bilmiyorum. Umutluyum, geçmişte yaşadığum her yeri avcunun içi gibi bilme hissinden dolayı, bu ülkenin de tüm kestirme sokaklarını öğrenmeyi umuyorum.
Bana bol şans dileyin, ufak taşlara takılıp yeni bir ülkeyi keşfetme fırsatını kaçırmayayım.
Size gezdiğim yerlerden kart atarım:)
Sevgiler

7 comments:

Anonymous said...

sayfan çok hoş olmuş ve çok keyifli :)

Ali Sağlam said...

Bol şans dilerim... ve tabii ki güzelliklerle beraber.
Umarim bizi keşiflerinden mahrum bırakmazsın :)

Ray Kinsella said...

Merak etme Civircan, bi ay gecince her pundunu ogrenirsin bu isin de... Muhtac oldugun kudret damarlarindaki asil kanda mevcuttur. Kolay gelsin

daphnevega said...

Selincim nereye gittin sen ya:)? Hiç haberim yok benim!

Selin said...

jackal- teşekkürler:)

Ali- bu iş çok daha yoğun diğer işime göre ama sanırım evden de olsa zaman ayırır yazarım. Bir şey görünce içimde tutamıyorum zaten, zaman olmasa da yaratırım gibi geliyor.

Ray Kinsella- Arif bence de öğrenirim ama başını da ağrıtabilirim:)

Ayşe- Canım arkadaşım sınıfta kaldın! Blog'umu düzenli okumadığın için sana tek ayak üstünde durma cezası... Yazı biraz metaforik, uçağın inmesinden kasıt benim yeni işime başlamam. bknz archieve transit salonu :) Öptüm!

daphnevega said...

:) Evet öyleymiş. Doruk'tan öğrendim bugün. Aslında biliyodum da parçaları bir araya getirememişim anlaşılan. İyi şanslar Selincim, umarım dilediğin gibi geçer bu yeni ülkede vaktin!

Selin said...

Teşekkür ederim Ayşe'cim:)