22 January 2007

Akbank İnsancıkları


Bu reklam yayınlandığından beri aklımda sorular var, cidden bunlar insanları tepeden cekmişler mi yoksa bilgisayar animasyonu mu diye?

Geçenlerde aldığım bir dergide ok şeklinde oldukları bir versiyonu basılıydı ve uzun uzun baktım ve sonunda bunların 3D animasyon olduğuna karar verdim cunku resimde iki tane aynı adamdan bulmustum.. Ve simdi web'de bu resimi bulup inceledim ve yine aklım karıştı; sanırım ilk versiyonlarını insanlarla yaptılar sonra animasyon kullanmaya başladılar:)

Kafanı buna mı yoruyorsun diyorsanız, evet yoruyorum:) Anlayana kadar da içim rahat etmeyecek:)

2 comments:

Ray Kinsella said...

Selocan icin rahat etsin, uzun zamandir icinde ukte olmus bu problemi aciga kavusturayim. eksi sozlukte "akbank reklami" basligi altinda konu detayli sekilde incelenmis.
bu ekip guney amerikali bir dansci ekibiymis, bu isin arkasindaki adam ise penny jones diye, daha once olimpiyat oyunlarinin acilis gosterilerini organize eden bir insan evladiymis. hepsi gercekmis yani.
onunda otesinde boyle bir metod var, hatta youtube u yeniden kesfettigim gun hatirlarsan daha ufak bir ekibin dansini izliyordum mad world klibinde :)

Selin said...

Kültür yumağım benim teşekkürler:)