28 November 2006

Kadınlara Hediye Alma Kılavuzu


Hazır Pirelli Takvimi ile erkek kitleyi blog'uma çekmişken, sosyal sorumluluk bilinci yüksek bir insan olarak kadınlara hediye alma konusuna da değinmek istedim:

Kadınlara Hediye Alma Kılavuzu

Kişisel bir şeyler seçin: Sadece hediyeyi aldığınız kişinin kullanacağı bir şeyler almaya özen gösterin: Mesela sandalye, koltuk, yastık, çerçeve, vazo, saksı, örtü, ayna... gibi dekoratif ürünler ne kadar beğenilse de, çok yer eden hediyeler değilir.
Kıyafet alıyorsanız: Her gün işe giyebileceği veya ihtiyacı olan siyah boğazlı kazak yerine; daha özel bir durumda giyilebilecek kıyafetler seçin. Mesela saten bir bluz, abiye bir elbise gibi..
Pantalon almak her zaman risklidir, üstlerin uyma ihtimali hep daha yuksektir.
• Beraber bakmadıysanız ve ayağına deneyip rahatlağını onaylamadıysa, hediyenizi ayakkabıdan yana kullanmanızı pek önermem ama illahi almak istiyorsanız, seçiminizi yüksek topuklu, o nadiren giyilen gece ayakkabılarından yana kullanın ve değiştirme kartı almayı ihmal etmeyin.
Çanta güzel bir hediyedir. Çantayı seçerken, hediyeyi aldığınız kişinin yoğun olarak kullandığı renklere göre seçmekte fayda var. Siyah ağırlıklı giyinen kızlar, kahverengi çantaların, kahverengi ağırlıklı giyinen kızlar siyah çantaların pek hakkını veremezler.
• Şık bir cüzdan da güzel bir hediyedir. Çok sonra açılacak bir iç gözüne bir not da sıkıştırısanız süper olur.
Parfüm almak anlamlı olsa da, kimi zaman sizi hediye seçiminde kolaya kaçmış gibi gösterebilir.
• Tesir gücü en yüksek hediyelerden biri, bir dialog esnasında geçen bir konuya ilişkin bir hediye gelmesidir.
• Tesir gücü en yüksek hediyelerden bir diğeri ise, alışveriş ederken uzunca üzerinde durduğu bir şeyi hafızaya alıp, sonra gidip onu almaktır.
Takıların tesirinden bahsetmeme gerek yok tabi ancak takı seçimi ilişkinin durumu göz önüne alınarak yapılmalıdır. O an ilişkinin taşıdığı anlamdan daha çok şey ifade eden hediyeler veya ilişkinin anlamına göre sıradan hediyeler tepki yaratabilir.
Çikolata güzel bir hediye olmakla beraber, kalıcılık arz etmediği için özel günlerde destekleyici olarak kullanılmalıdır veya rastgele bir günün hediyesi olarak alınmalıdır.
Evcil hayvanların hediye olarak alınırken kişinin evinin uygunluğu, hayvan sevip sevmediği ve hayvana bakacak vaktinin olup olmadığı gibi ana unsurların önemine ek olarak, akıldan çıkarmamak gereken psikolojik bir boyut vardır: Evcil hayvan hediyeleri bağlılık, devamlılık, paylaşım fikirlerini uyandırır.. Ciddi ve uzun bir ilişki düşünmediğiniz kişilere almayın, kalplerini kırmayın!


Önemli NOT: Kadınlar için yazılan hiç bir kılavuz tüm kadınları kapsamaz!

Eklemek istedikleriniz varsa lütfen bildirin :)

16 comments:

dodo said...

Çok faydalı bir eser olmuş. Kesinlikle not ettim. Bunlar bile aklıma gelmezken senin yazdıklarına ne eklenebilir ki:)

Lakin bu yazıyı herkes okuyor, keşke sadece biz "erkekler" okuyabilseydik :)

Selin said...

Sadece erkekler görebiliyor yazıyı Dodo'cum:P internet cok gelişti canımm:)

Ray Kinsella said...

bi dakika ya benim her zaman aldigim kirbac, latex elbiseler felan bunlar makbul hediyeler degil miydi?
yahu ben yillardir kadinlar cok hoslaniyo diye yanlis hediye aliyomusum :(

vallahi erkek milletine allahin bir lutfusun selincim.

Ali Sağlam said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Ali Sağlam said...

ray kinsella doğruları söylemiş :) sonuna kadar katiliyorum:
"vallahi erkek milletine allahin bir lutfusun selincim"

Ancak pirelli bir idi; simdi bu iki oldu. Açıkcası devamını da isteriz :)

Ali Sağlam said...

İç çamaşırı ve saat. Güzel hediyeler :)

Bir ihtimalde mont blanc bir dolmakalem... Yeni işini kutlamak için.

Bir hediye planım var ama biraz teknolojik destek lazım :) İstiklal'in başında ve sonunda, 3-5 adam ellerindeki yuzlerce kırmızı balonu gelen gecene veriyorlar.

Bu balonlar cok ozel. Bir cagri ile iplerinden kopabilecek ve yine bir cagri ile icinde bulunan binlerce kucuk parlak konfeti ortaligi senlendirecek.

Sevgilim istiklal girdiginde balonlari gorunce sasiracak cunku daha once "senin icin istiklali balonlarla susleyecegim" demistim.

Bulusma noktasini gelmek uzeri iken telefon edecegim. ...devami sonra :)

Ali Sağlam said...

...sonra telefonu actiginda "sen yagmurlari cok seversin" diyecegim. Bu sicak yaz gununde -planim bir temmuz aksamustu yapmak- senin icin yagmur yagdirmak istediğimi söyleyecegim. Bir soz soyleyemeden de balonlar once iplerinden kopacak ve bes-on metre yukseldikten sonra patlayacak ve tum istiklal konfeti yagmuru ile saskina donecek.

Yanina gidecegim ve ....

Aslinda daha basit yine kirmizi balonlu olani -illa kirmizi olmasi lazim- icin girisimim oldu ama bu daha buyuk ve hala gelistiriyorum...

Ne kadar beklerim bilmem ama mesela 80 yasinda, zor zar yuruyor, gozluksuz goremiyor da olsam bunu yapacagim. Kararlıyım :)

Istiklali bu halde gordugunuzda, yaninizdan gecerken bunu benim yaptigimai bilemeyeceksiniz. Bizde pek etrafla ilgili degiliz zaten :) Gozlerim -her zaman oldugu gibi- sadece onu gorecek. Ne kadar sansli oldugumu -yine- dusunecegim.

Not: kalabalik bir yerde yapmak sadece plan geregi...

Selin said...

ali selam:)
Senin kılavuza filan ihtiyacın yok.. Sen bu kılavuza advanced kaldın:)

Ali Sağlam said...

:)
tesekkur tesekkur tesekkur...

Ray Kinsella said...

ali klavuzu birak bu isin kitabini yazmis, kitap 18. baskiya girmis, biz hala ugrasalim cicek bocek pesinde... :)

Ali Sağlam said...

Arkadaslar
Biliyorsunuzdur -İlber Hoca tv'de yapti gecen gun; 'biliyorsunuzdur' diye baslamak fikri cok kuvvetlendiriyor- kitabini yazanlar pek bir sey bildiklerinden degil bir şeyler öğrenmek için yazıyorlar :)

Onun icin bunu bir hakaret kabul ediyorum :)

Not: Tv izlememekle ovunenlerdenim. Gecen aksam bir arkadasa sadece o programi izlemek icin gittim :)

Ali Sağlam said...

Selin
Yorumlarin icin tesekkur ederim.

Ben selinzz'i keyifle okuyorum ama bazen de şöyle dediğim de oluyor: 'keşke daha çok yazsa' :)

Tasarım konusunda da, bu template'i de ben daha önce kullanıyor ve çok beğeniyordum. Ancak tasarımı sürekli değiştirmek iyi bir fikir gibi geliyordu :) Hala da öyle gözüküyor. Umarim iyi bir şeyler ortaya çıkar...

Selin said...

Walla onu ben de diyorum:)
Keske daha çok yazsam..
Professional Blog Writing diye bir iş dünyaya gelirse bir gün, ben taliplisiyim:)

Anonymous said...

olesdi

ne güzel selin
keşke hediye nasil seçilirden önce
bir bayan arkadaş nasıl bulunuru senin cümle akışından dinleseydim bu güzel ve bir çoğu pahalı olabilecek seçeneklere bir göz atabilirdim

Anonymous said...

kadına iç çamaşırı almak, bence çok adice... tabi herkesin görüşü farklıdır... ama ben kadınıma bak sana ne aldım, hadi şunu giy de gel seninle işim var diyecek kalitesizlikte biri değilim... ki zaten o kadına hediye değil, kendine hediyedir. karşındaki kadını da bir meta olarak görmekten ileriye gitmez.

neyse konuya dönelim. ben, sevgilime sayınını hatırlamadığım kadar saat takı çanta elbise ayakkabı telefon laptop vs aldığımdan, doğumgününe ne hediye alacağımı şaşırmış durumdayım. bulamadım, çünkü herşeyden defalarca aldım :D...

Selin said...

Sevgili Anonymous, bakiniz:

- Tesir gücü en yüksek hediyelerden biri, bir dialog esnasında geçen bir konuya ilişkin bir hediye gelmesidir.