20 May 2009

Eurovision 2009 Hadise'si


Bu sefer sonucu belliydi; o vardı ; bu vardı; şarkı, performans, kıyafet iyiydi kötüydü bunları geçelim..

İnsan girdiği yarışmada ilk 5'e girmeyi hedefler mi??? Zaten ben ilk 5'e girmeyi istiyordum diye sevinir mi.. Şaşkınlık içinde izledim...

Popüler gündemleri blog'uma taşımayı sevmiyorum ama bu sonuca olan tepkimden veya eleştirimden değil, şarkının kalitesini tartıştığımdan değil kafa yapısının beni soktuğu hayretten yazma gereği duydum.. Birinci olacağına inanmadan insan nasıl birinci olabilir.. Konu sonuç değil; birinci olmayı her seyden cok isteyecek kadar hırsla, dikkatle ve özenle çalışılsa da kazanılamayabilir ama hedefleri küçük tutmak, özensizlik ve özgüvensizlikten başka bir şey değil..

Ayrıca, başarısızlığı sindirmeyi o kadar iyi öğrenmişiz ki, bunun sıkılmadan, utanmadan hatta sevinçle paylaşabilecek kafalarda insanlarca temsil ediliyoruz ve eminim ülkeye döndüklerinde havaalanlarında pankartlarla bekliyoruz..

Bu şekilde dört rakamını sevmeye devam edelim; bir rakamına da ancak "seneye inşallah" diye kart atarız..

3 comments:

Anonymous said...

Hepimiz aslında biliyoruz ki Hadise yılbaşı gecesi ilk şarkısını söylediğinde hedefte 1. lik vardı lakin TRT yönetimi birçok avrupa ülkesinden daha fazla önem verdiği eurovision yarışmaları için doğabilecek sonuçlar sonrasında yapılması gereken açıklamaları TRT zihniyetiyle değerlendirmişler ve Hadise'ye tebliğ etmişlerdir diye düşünüyorum. Yapılan açıklama aslında çokta yanlış değil "biz birinci olacaktık hakkımızı yediler yok bizim ses sıkıntımız vardı sahne de o vardı bu vardı" diyerek kimseyi küstürmemek lazım. Galiba politika denen şey bu olsa gerek. sevgiler..

Selin said...

Sevgili Anonymous,

Yeni bir boyut getirdin.. Teşekkürler

Unknown said...

Selin sana tamamen katiliyorum ben....1. olunamadigi icin ses, isik bahanesine gerek yok ki. Acik yureklilikle 'Cok calistik, hedefimiz birinci olmakti, kendimize guveniyorduk ama ne yazik ki olmadi...tabii ki yas tutmayacagiz, sonucta biz de 4. olduk ki bu da bir basaridir ama seneye daha cok calisacagiz ve 1. olacagiz' diyebilirler.

Bizim Turk insanimiz ne kadar kendine guvensizligini gosteriyor bazen ayni dedigin gibi, azla mutlu olmak bir yere kadar iyi, bu kadar alcak gonullu olunmamali.