24 January 2008

A.E.S Nedir? Teşhis | Tanı | Tedavi alttadır



Birazcık hastayım. Geçti zannnediyordum ama geçmemiş; belki de hiç bir zaman geçmeyecek. Bir hafta ; on gün kendini göstermese de; onbirinci gün nüksediyor.. Yalnız yaşayanlarda kendini gösteren A.E.S: Ailem Evde Sendromu olarak açıklanıyor.

A.E.D (Ailem Ev Dışında) durumunda iken ; özlemle çağrılan aile mensupları; eve katılımından bir süre sonra, yoğun bir mutluluk hissi ile sarıp sarmalanıp; iyi ki geldiler, la la la durumundan; aniden ters veya inişli çıkışlı bir ruh haline geçiyor. Dolapta bulunamayan kıyafetler; yerleri değiştirilen eşyalar; TV'den gelen dizi muzikleri veya LigTV sesleri; zamanlı zamansız "xx yer misin?" sorusu hastalığı tetikleyen unsurlar olarak değerlendiriliyor.

A.E.S geçiren hastalarda, etrafı yoksaymak için elektrik süpürgesi yapmak; uzun uzun saçlarını kurutmak; uzun uzun banyoda kalmak; gönüllü olarak fazladan mesai yapmak gibi ileri ve orta düzeyli anormallikler görülebiliyor.

A.E.Sendromunu gidermek için, A.E.D durumunda iken onları ne kadar özlediğinizi düşünmek; spor yapmak veya blog yazmak öneriliyor..

Bu durumda hastalığımı yarına atlatamazsam, sanırım spor yapmam gerekiyor..

5 comments:

dodo said...

seni annene söyliycemmmmmmmmm

Selin said...

söyleme sakın!!!!!
Artık internet gurusu oldu zaten; korka korka yazdım:)

Anonymous said...

bende farklı bir A.E.S. sendromu yaşıyorum sanırım..üniversitede 4 sene aileden ayrı yaşadıktan sonra tekrar aileyle birlikte yaşamaya başlayınca benzer semptomlar ortaya çıkıyor..bunun anne baba alınmamalı bunun sevgisizlikle bir alakası yok:)bir yaştan sonra insan bir odaya sığamıyor kendine ait bir alan istiyor..yine de aileyle yaşamanın bir çok artısı da var..evde her akşam sıcak yemek ,sohbet,ütülü temiz çamaşırlar, anında sökük dikebilecek hamarat eller, derlenip toplanmış mis kokulu bir ev gibi:)

Hakkı Arıkan said...

ben mail attım annene yazıyı!!!

Selin said...

Sevgili Aslı;

Dediğin gibi sıcak yemek; ütülü kıyafetler sahane...

Sevgili Hakki;

Artık anneme yorumları da at:)