22 May 2007

Düğün Sonrası Kuşbakışı


Haftasonu annem, kardeşim ve ben bir düğün için Antalya'daydık.

1) Bir kuaför için doğal görünen bir düğün saçı yapmak çok mu zordur? Ben hep düz föne mahkum mu kalacağım! Antalya'da gittiğim ilk kuaförde yapılan saç kabusunu yıkayıp düğüne bir saat kala otelin kuaförüne fönümsü bir şey yaptırmak suretiyle düğüne katıldım- yine de lüle lüle şeker kız saçlarımdan kurtulmuş olmanın verdiği rahatlık sayesinde görütümden memnundum

2) Notradamus 2007 Türk milleti için miliyetçiliğin doruğunda olduğu bir yıl olacak demiş miydi bilmiyorum ama düğünün başlaması beklenirken salonda güzel bir müzik eşliğinde gösterilen Atatürk resimleri -varsa- bu kehaneti doğruladı ve hepimizi duygulandırmakla beraber salonu da alkışa boğdu.

3) Sevgili Turgut düğünde, nikah kıyılmadan önce gelinin karşısında yaptığı dansla resmen şov yaptı, bu hareketi herhalde her masada uzunca konuşulmuştur.. Oldukça farklı bir düğün girişi oldu.. Farklılık sadece düğün girişiyle kalmadı, gelin ve damatın pastayı birbirlerine elle yedirecek kadar:) doğal hareketleri herkesi kasan formalite düğünlerin yayında oldukça farklıydı..

4) Sanırım iklimler, erkeklerin dans etme alışkanları üzerinde oldukça etkili.. Daha önce gittiğim Ankara düğünlerinde bu kadar çok dans eden erkek görmemiştim.. Hatta göbek atarken ağzıyla sandalyeyi kaldıran ve onunla dans eden bir adam bile vardı!

5) Düğünlerde en sevdiğim şey ise kardeşimle dedikodu yapmak! Allahtan yanımdaydı, herkes hakkında konuştuk, çook eğlendim çook:)

2 comments:

Ali Sağlam said...

Dördüncü madde harika doğrusu :) Hem sosyolojik hem de...
:) Tasavvur edemiyorum

Anonymous said...

bize de gelmiştir heralde konu :)

dodo