24 May 2007

Dışarıda Yaşam Var


Dün itibariyle istifa ederek, bugun kendimi yollara vurdum.. Çalıştığın kareye o kadar sıkışıyorsun ki dışarıda yaşam olduğunu unutuyorsun bunu bir kez daha fark ettim... Çalıştığım 6 ayın mükafatı bu kadar özgürce geçirilebilecek bir günse gerçekten değdi..

Tünel'de yemek yedim... Pasajlara girdim.. Leb-i Derya'da sıra beklemeden en guzel yere oturdum... Tatlı tatlı mojito'mu yudumladım...

Birbirine bağıran kızan; insani hırsla birbirini üzen insanlar yok.. Yetişme, yetiştirme derdi yok; 17 inch ekranlara sıkışmamış insanlar var ve muhtemelen şatafatlı plazalarda -neredeyse- yaşayan insanlardan daha mutlular.. Geçerken ağaçları, binaları, tabelalaları fark edebiliyorsun, beynin üzerindeki ağır sorumluluktan kurtulur kurtulmaz sukunete kavuşuyor.. Bu sukunet o kadar tatlı geliyor ki, insan daha uzun süre bunu yaşamak istiyor ve yarın uyanıyorsun yeni işine ne zaman başlamanı istediklerini soruyorsun, bu masalda burada bitiyor..

8 comments:

Ali Sağlam said...

Geçmiş olsun :( ve yeni işin de hayırlı olsun.

Chaplin'in Modern Times'ini birkaç gun once tekrar izledim. Galiba insanoglu bir sekilde "şatafatlı plazalar"ı yaşam kabul ediyor. İş, hayat oluyor.

Anonymous said...

Olmadı selo
bu da yapılır mı şimdi turne öncesi :(

dodo

Selin said...

Dodo'cum şiddetle tavsiye ederim, cok zevkli bir sey boş boş dolaşmak..

İyi dileklerin için teşekkürler Ali'ciğim:) Dediğin gibi biz seçiyoruz iş hayatları ama demek ki bir yanı hala insanı tatmin ediyor..

Zafer Karkac said...

Ben farklı bir sebepten iş dünyasından uzaklaşmıştım, seni iyi anlayabiliyorum. Dünya bir anda yavaşladı gibi gelmişti bana.

Şimdi de bu tatlı anların son birkaç gününü yaşıyorum. Ta ki Ptesi'ye kadar sonra iyi ofis, yine trafik, yine işler.

Selin said...

Selam Zafer, Son özgür günlerin keyifli geçer umarım.. Gerçi sonra da insan kapılıp gidiyor ve ofis, trafik ve işlerde bir parçan oluyor,tekrar durup yavaşlayana kadar anlamıyorsun cok yorulduğunu:)

anselmo said...

bunu ben de yapmalıyım.

Selin said...

Anselmo, sen de yap! Çok zevkli:)

ustertuna said...

İstifa konusu ile ilgili olarak http://ibeking.blogspot.com 'u tavsiye ederim. Onunla beraber yaşamıştık karar sürecini.

Hayatının idaresini eline alıp karar verebilen ve bu kararı uygulayabilen cesur insanları hep takdir ettim.

Tebrikler.