10 July 2014

Balta Döner, Sap Döner

Biz dunyalilar, birinden hoslaninca zekamizin bir kismini kaybediyoruz. Orneklemim kendim ve arkadaslarimla sinirli ama neredeyse yuzde yuz eminim. Bunye hoslanma fikrine teslim olunca kalp gidip beynin kafasina sopayla vuruyor.

Sersemlemis beyin, olaylari bir araya getiremiyor ; ciglik atmak istiyor sesi cikmiyor ; eski dosttan dusman olmaz diye feryatlar ediyor ama kalp o arada bagimsizligini ilan etmis, bayragini dalgalandiriyor.

Sonra bir bakmissin, egriye dogru demissin, iki kere ikiye bes, olmaza olur, ota gulmussun, cicege sevinmissin, sarkiya aglamissin, arkadasini darlamissin, isi boslamissin...

Neyse ki, beyin vazgecen, yere yigilinca oyundan cekilen bir organ degil... Ne kadar sert vurursan vur, bir yolunu bulup yonetimi geri ele geciriyor, hadi onu beceremediyse ic savas cikartiyor.

Bu ic savastan kimi zaman karsimizdakine kizgin ve kalbimiz kirik ayriliyoruz ya, aslinda hoslandigimiz insan degil, beynimiz kalbimizi kiriyor. Daha onceki darbenin intikamini isler sogumusken aliyor.

O yuzden, siz siz olun birinden hoslaninca beyninize sopa ile vurmayin. "Balta döner, sap döner, gün gelir hesap döner" sozunde megerse bunu demek istemisler...

No comments: