24 May 2007

Dışarıda Yaşam Var


Dün itibariyle istifa ederek, bugun kendimi yollara vurdum.. Çalıştığın kareye o kadar sıkışıyorsun ki dışarıda yaşam olduğunu unutuyorsun bunu bir kez daha fark ettim... Çalıştığım 6 ayın mükafatı bu kadar özgürce geçirilebilecek bir günse gerçekten değdi..

Tünel'de yemek yedim... Pasajlara girdim.. Leb-i Derya'da sıra beklemeden en guzel yere oturdum... Tatlı tatlı mojito'mu yudumladım...

Birbirine bağıran kızan; insani hırsla birbirini üzen insanlar yok.. Yetişme, yetiştirme derdi yok; 17 inch ekranlara sıkışmamış insanlar var ve muhtemelen şatafatlı plazalarda -neredeyse- yaşayan insanlardan daha mutlular.. Geçerken ağaçları, binaları, tabelalaları fark edebiliyorsun, beynin üzerindeki ağır sorumluluktan kurtulur kurtulmaz sukunete kavuşuyor.. Bu sukunet o kadar tatlı geliyor ki, insan daha uzun süre bunu yaşamak istiyor ve yarın uyanıyorsun yeni işine ne zaman başlamanı istediklerini soruyorsun, bu masalda burada bitiyor..

22 May 2007

Düğün Sonrası Kuşbakışı


Haftasonu annem, kardeşim ve ben bir düğün için Antalya'daydık.

1) Bir kuaför için doğal görünen bir düğün saçı yapmak çok mu zordur? Ben hep düz föne mahkum mu kalacağım! Antalya'da gittiğim ilk kuaförde yapılan saç kabusunu yıkayıp düğüne bir saat kala otelin kuaförüne fönümsü bir şey yaptırmak suretiyle düğüne katıldım- yine de lüle lüle şeker kız saçlarımdan kurtulmuş olmanın verdiği rahatlık sayesinde görütümden memnundum

2) Notradamus 2007 Türk milleti için miliyetçiliğin doruğunda olduğu bir yıl olacak demiş miydi bilmiyorum ama düğünün başlaması beklenirken salonda güzel bir müzik eşliğinde gösterilen Atatürk resimleri -varsa- bu kehaneti doğruladı ve hepimizi duygulandırmakla beraber salonu da alkışa boğdu.

3) Sevgili Turgut düğünde, nikah kıyılmadan önce gelinin karşısında yaptığı dansla resmen şov yaptı, bu hareketi herhalde her masada uzunca konuşulmuştur.. Oldukça farklı bir düğün girişi oldu.. Farklılık sadece düğün girişiyle kalmadı, gelin ve damatın pastayı birbirlerine elle yedirecek kadar:) doğal hareketleri herkesi kasan formalite düğünlerin yayında oldukça farklıydı..

4) Sanırım iklimler, erkeklerin dans etme alışkanları üzerinde oldukça etkili.. Daha önce gittiğim Ankara düğünlerinde bu kadar çok dans eden erkek görmemiştim.. Hatta göbek atarken ağzıyla sandalyeyi kaldıran ve onunla dans eden bir adam bile vardı!

5) Düğünlerde en sevdiğim şey ise kardeşimle dedikodu yapmak! Allahtan yanımdaydı, herkes hakkında konuştuk, çook eğlendim çook:)

19 May 2007

Future of Online Advertising



Kesinlikle orada olmak istiyorum!!!
Aynı anda MSN, Google ve Yahoo'nun sunumları var! Bununla beraber en çok merak ettiğim şeylerden biri olan, bazı banner'ların tepki yaratması, bazısının ise yaratamaması konusunda Oglivly'den bir konuşmacının olması; bloglara reklam alınması; pay per cost modeller..

Özetle ilgimi çeken her konuda konuşma mevcut...
Biri beni oraya uçursunn..

16 May 2007

Snickers Skate Across


Delilik farklı boyutlarda...

Snickers'ın sponsorluğunda -3 genç diyemeyeceğim- 3 deli 1.500km yolu patenle aşmayı deniyorlar. İstanbul'dan Urfa'ya olan yolculuklarında umarım sadece Snickers ile beslenmiyorlardır. Her ne kadar Snickers yeterince doyurucu olsa da, Urfa'da kendilerine bir kuzu kesilmesi ve şark sofrasında ikram edilmesi taraftarıyım!

Detaylı bilgiyi Snickers sitesinde bulabilirsiniz!

08 May 2007

Numa Numa

Bu videoyu bir toplantıda internetin viral etkisini anlatmak için sunumda kullanmışlardı.. Artık gülen hiç kimse kalmadığı için susmak zorunda kalırsınız ya, aynen o şekilde zorunlu kalarak sustum.. Şimdi evde izledim, tekrar çok eğlendim - mutlaka izlemelisiniz