26 December 2006

Elf YourSelf


www.elfyourself.com ile yeniyıl müzikleri eşliğinde muhteşem bir dans show gerçekleştirebiliyorsunuz.Hemen tıklayın ve resminizi yerleştirin!

İsterseniz aşağıdaki örneklerle eğlenmeye başlayabilirsiniz:

Baran* (Favorim)
Selin
Burak
Gulseren
Ceren
Emrah* (Hem de Küçük)
Arif
Sevinç

22 December 2006

Bekarlar Dünyasında Acı Kaybımız


Sevgili arkadaşım Simay yarın nişanlanıyor... Bu vesiyle yarın kendisinin nişanı için Ankara'ya gidiyorum...

Çok garip bir his.. Sanki artık aynı sosyal sınıfa ait olmayacakmışız gibi:)

Bir yandan çok heyecanlıyım, bir yandan da evlendikten sonra uzaklara gidecek olduğu için üzgünüm.. Bir yandan uzun süre sonra tekrar Ankara'ya gideceğim için mutluyum, bir yandan nasıl yetişeceğim diye telaşlıyım... Bir yandan tüm haftanın yorgunluğunu taşıyorum, bir yandan düğünden düğüne buluşabilen arkadaşlarımı göreceğim için kıpır kıpırım...

Bu sürecin en zevksiz yanı ise, valiz hazırlamak. Onun için burada bitiriyor ve dolabıma koşuyorum..

17 December 2006

Leonardo - Evrensel Deha



Bugün Rahmi Koç Müzesine gittim. Leonardo - Evrensel Deha sergisi vardı. Sergiye ancak uzunca kuyruğu bekleyecek sabrı olanları alıyorlardı ve ben de yeterince sabırlıydım.

Sergi Leonardo da Vinci'nin "Codices" adındaki el yazması kitaplarındaki tasarımlar baz alınarak oluşturulmuştu. Leonardo'nun ressam, heykeltıraş, mimar, mühendis, anatomist kimliklerinin ışığında oluşan tasarımların uyarlamalarına dokunabiliyor, çalıştırabiliyordunuz.

Sergi 5 bölümden oluşuyordu:

- Mekanizmalar: Daha büyük makinelerde kullanılmak üzere tasarlanmış temel düzenekler
- Toprak: İnsan gücündeki verimi arttırmak üzere tasarlananlar
- Su: Su enerjisiyle çalışan makineler
- Hava: Gökyüzünü fethetmek için tasarlanmış mekanizmalar
- Ateş: Dönemin yöneticilerinin isteği üzerine tasarladığı askeri araçlar

Benim en ilgimi çeken parçalardan biri dönemin yöneticilerinin isteği üzerine tasarladığı tank oldu. Tamamen bugünkü tank mantığını kurmuş ve çalıştırmıştı. Bir de su üzerinde yürüyebilmek için oluşturduğu , ayağa takılan içi hava dolu deri keseler çok ilgimi çekti. Neden hala kimse yapmadı bu mantıkta bir şey??? Çok eğlenceli görünüyor!

Aslına bakarsanız, Leonardo'nun oluşturduğu mekanizmalara bakarken; bu kadar yılda çok yol alamadığımızı düşündüm. 1400'lü yıllarda oluşturulmuş mekanizmaları, 500 yılda çok da fazla geliştirememişiz. Bu süre zarfı, o mekanizmaların ham duruşunu daha estetik ve ergonomik hale getirmekle geçmiş gibi geliyor bana...

Sergi 31 Aralık'a kadar devam ediyor, kaçıran arkadaşlar kızmasın küsmesin, haftaya gitsin:) Yorumlarınızı bekliyorum..

Stanford Shaw Anısına


Birini kaybettikten sonra söylecek çok şey kalmıyor aslında ama bu durum Stanford Shaw için öyle değil...

Akademik başarısını anlatmaya benim kelimelerimin yeterli olduğunu düşünmüyorum. Benim anlatacaklarım Standford Shaw'la ilgili gözlemlerim:

Stanford Shaw, çok başarılı bir akademisyen olmasının yanı sıra son derece pozitif ve huzur veren bir insandı. Dersleri, dışarıdaki dünyadaki kargaşadan koparan uzun bir terapi veya dinleti niteliğindeydi. Konusundaki sonsuz bilgisine rağmen, öğrencilerini ağır sorular altında ezmez; derslerine devam zorlunluluğu koymazdı.

Kendisine "Noel Baba gibi" derdim çünkü dersinde ders anlatan bir akademisyenden ders dinliyor gibi hissetmek yerine, Noel Baba'dan masallar dinleyen çocuklar gibi hissederdim.

Stanfors Shaw, derse iki şişe su ile gelir ve ders anlatırken bol bol su içerdi.
Yüksek sesle konuşmaz, fazla hareket etmezdi.

Sınavlarında, sadece temel şeyler sorar ve sınava kitabıyla girer; öğrenciler napıyor diye göz ucuyla bile bakmazdı. Sanırım sınav esnasında olsa da, öğrencilerinin öğrenmesine değer veriyordu:)

Akademik anlamda önemli bir profosoru kaybetmenin yanı sıra, çok tatlı bir insanı da kaybettik ve ben onu tanıma şansıma sahip olduğum için kendimi hep çok şanslı hissedeceğim...

13 December 2006

Ms.Dewey - LIVE Search



Ayakkabıları görüp kaçan erkeklere müjde! Bu post sizler için

LIVE Search Ms. Dewey ile aramalarınızı süper seksi bu bayan ile yapmanızı sağlıyor. Bana biraz internetle ilk haşır neşir olduğum dönemde kullandığım ASK Jeeves'i anımsattı... Tabi sadece işleyiş mantığı anlamında...

Ama güzellik bir yere kadar. Fonksiyon -istemesem bile- hep diğer şeylerin önüne geçiyor. O yüzden düz beyaz sayfa ama I love Google!

12 December 2006

Ayakkabı Aşkına: Christian Louboutin!



Yine aşık oldum:)

Sizleri de kötü yola sürüklemek istemem ama bakmak isterseniz:

Christian Louboutin at Neiman Marcus

Christian Louboutin's Official Site

10 December 2006

Cengiz Han ve Mirasçıları; Büyük Moğol İmparatorluğu


Neye niyet, neye kısmet...

Tüm haftasonunu Edward Said anısına düzenlenen sempozyuma katılma fikriyle geçirirken; Pazar Günü tembelliğinden olsa gerek belli bir saatte evden çıkamadım ve sempozyumda dinlemek istediğim konuşmaları kaçırdım... Ya da bu kadar çok gitmeyi istemek üzerimde baskı mı yarattı nedir, sonuç olarak gidemedim... Giden birilerinin blog'lamış olmasını diliyorum...

Sempozyuma katılamamış olsam da, Pazar günüm farklı geçti.. Havanın güzel olması vesilesiyle, sahil yolunda attığımız turu Emirgan'a kadar uzatık (Tabi burası değil farklı olan bölümü), defalarca önündeki kalabalıktan ürkerek geri döndüğüm Sabancı Müzesiyle karşılaştık.. Sıra yoktu, her şey sakin görünüyordu, sanki park yeri de bulabilecekmiş gibi hissedince olanlar oldu... 5 dakika sonra Sabancı Müzesindeki "Cengiz Han ve Mirasçıları; Büyük Moğol İmparatorluğu" sergisindeydim...

Kulaklıklarımı aldım, hem dinledim, hem gezdim...
Budizm ve doğu felsefesinde yer alan bazı inanışları resmedişleri ve ortaya koyuşları, serginin en ilgimi çeken bölümü oldu...

Bunun dışında da sergiyle ilgili size aktarabileceğim çok birşey yok, -tabi ki bu sergi anlamsız olduğu için değil- 3 kata oturtulmuş, üzerinde çok çalışıldığı belli bir sergiyi ve konsepti ve onun uyandırdıklarını aktarmaya yetecek kadar kabiliyetim olmadığı için..

ALTiVi Nedir? - Direkt Aktarıyorum:

Sn Cebeci,

ALTiVi sitesine gösterdiðiniz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. ALTiVi sitesi internet üzerinden “ kapalı zarf usulü indirimli ihale sistemi” ile sıfır ve garantili mal satışı yapan bir alış veriş sitesidir. Sistemimiz sayesinde piyasada pahalıya bulduðunuz bir sürü ürünü sitemizde 1/3 fiyatına bulamanız mümkün.

ALTiVi her ürün için ayrý bir ihale açar, bu ihalelere ürün maliyetlerine göre bir katılımcı sayısı ve “Tavan Satış Fiyatı” belirler. Üyelerimizde bu ürünlere teklif vermek isterlerse ürün için belirlenmiþ olan “Teklif Katılım Bedeli”ni ödeyerek bu ihalelere “ Tavan Satış Fiaytını” geçmeyecek şekilde teklif verirler. İhale için belirlenen katılımcı sayısı kadar teklif geldiğinde ihale kapatılır ve sonuçlandırılır. Burada ihaleyi kazanmak için verdiðiniz tekllifin en yüksek benzersiz teklif olması gerekmektedir. Yani 2 kişi tavan fiyatını teklif ederlerse verdikleri fiyat benzersiz olma özelliğini kaybettiğinden elenir. Bu şekilde tavan fiayttan aşağıyaa doğru her kademedeki teklif miktarlarýna bakılır ve tek teklife ulaşılan ilk kademe ihaleyi kazana teklif olur. Bu teklifin sahibi olan üyemiz teklifte belirtiği bedeli ödeyerek o ürünün sahibi olur.

Örenkli bir anlatım ve daha fazla bilgi için http://www.altivi.com/HelpPage.aspx?stmd=View adresine tıklayabilir yada (212) 288 52 52 nolu telefondan ALTiVi müşteri hizmetlerine ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla,

ALTiVi Müşteri Hizmetleri

07 December 2006

Edward Said Anısına


Edward Said'in "Oryantalizm"'i üniversite okuduğum yüzlerce makale arasında beni en çok etkileyenlerden biriydi. "Orient"'in yani doğunun daha geri olduğu üzerine oluşturulmuş ve insanların bilinçaltlarına yerleşmiş bir algıyı alt edişi ve geri olmakla, farklı olmanın arasındaki çizgiyi vurgulayışına hayran olmuştum.
O zamandan beri, bir konuyu övmek için kullanılan Avrupa referanslarının nasıl bizi ezdiğini ve kendimizden soğuttuğunu düşünürüm ve Edward Said'in fikirlerinin daha yaygın şekilde biliniyor olmasının ulusal özgüvenimizi yükselteceğine inanırım.
Bütün bunları alt alta koyunca tabi ki Edward Said Anısına düzenlenen Oryantalizm Sempozyumunu LeCool'un son sayısında görünce heyecanlandım. Şerif Mardin'in açılış konuşmasını da dinlemeyi çok isterdim ama ona yetişemeyeceğim... Umarım fırsatı olan herkes gelir..

06 December 2006

Pandora.com: Internet Radyosu


Ben müzik cahiliyim..
Hangi müziği sevdiğini bilen ama bunların tarzlarını, şarkıcılarını, şarkı adlarını umursamayan bir karakterim..
Zaman zaman bunu ödev bilip, öğrenmeye çalıştım ama olmuyor..
David'miş, Bob'muş beynim kaydetmiyor..
Bu yüzden beni düşünmüş Pandora'yı yapmışlar...
Sen sevdiğin bir şarkıyı giriyorsun, benzer tüm şarkıları çalıyor..
Sanki Amozon.com'un radyosu: Bunu sevdiysen, bunu da seversin mantığı..
Ellerine sağlık Pandora, Yaşasın Internet Radyosu

04 December 2006

ALTİVİ


İnternette bir süredir kafamı ne tarafa çevirsem ALTİVİ ile burun buruna geliyorum. Kendisi bir kişilik olsa, AXE reklamındaki bakışlardan atarak geçeceğiz bir birimize..
O bakışlardan atarak geçeceğiz çünkü internette girdiğim her delikte karşılaşmakla kalmıyoruz, aynı zamanda birbirimizi merak da ediyoruz.. O banner'larının görüntüleyen Selin'i merak ediyor, ben de onun kim olduğunu..
Ve her karşılaştığımda onunla ilgili bir kanıya varacak en fazla 1-2 saniyem oluyor: Ne olmadığından ne olduğuna doğru yaklaşıyorum: İkinci el sitesi değil, online alışveriş sitesi değil, gittigidiyor taklidi değil...derken; bugün canıma tak etti ve "sen kimsin" dedim.
Kendisi kendi anlatmayı pek sevmiyor.. Göründüğüm gibiyim, gizlim saklım yok duruşunda ancak yine de ilk merhabadan sonra kendisini biraz daha anlatsaydı, ben de size sürekli karşılaştığım yakışıklı şudur diye daha net olarak açıklayabilirdim..
Benim anladığım ALTİVİ bir ihale sitesi; ihalesi yapılan ürüne ne kadar ödeneceği belli; ihaleyi kazanmaya çalışıyorsun... Ancak hayatında Monopoly'msi "ihale" oyununu bile oynamamış bir insan olarak, benim için ALTİVİ gizemini koruyor..
Kendisi gayet çekici ancak kendisini netleştirmezse bakışmalarımız bir ilişkiye dönemeyecek ama yine de kendini orginal bulduğumu söylemeden geçemeyeceğim..
Umarım ilerleyen günlerde yalnızca bakışmakla kalmaz, aynı zamanda burçlarımızı, en sevdiğimiz yemekleri, nerede oturduğumuzu, ne iş yaptığımızı da öğreniriz...